"Untuk melawati badai, kita harus terus berjalan bukan berhenti. Dan untuk terus berjalan ada dua hal yang terus kita bawa, iaitu KEYAKINAN & CINTA"

Epilog Seorang Hamba. Kehidupan ini memerlukan pengorbanan, waluapun pahit tetapi manisnya akan muncul di hadapan dan abadi di syurga.

Berbicara soal hati, hati memang sukar ditafsiri dan di jangka. Makanya, selalulah berbicara dengan hati bersama Pencipta, ALLAH SWT.


Monday, December 28, 2015

CERITA CINTA 1.

 Alhamdulillah, mereka sudah berjaya melepasi zaman paling manis dan zaman gila sebagai orang bujang.

Dan sekarang mereka telah bertukar status dan memasuki zaman bahagia bersama pasangan yang dicintai.

Barakallahulakum.
Moga Bahagia ke akhir hayat dan ke syurga..

Saja nak TB gambar sebelah ni.. rindu zaman kami awai-awai dulu. Macam Tak percaya ja roommate I dah kahwen.








Hari Ahad lepas (27/12/15) kami pergi Melaka, pergi raikan raja sehari orang Melaka. Kawan sesema dalam geng justnice.



 - MatMin justnice yang masih single ^_^-











Hari ini, malas nak study sikit, jadi nak menaip bagi mood semangat study datang. Hari ini nak kongsi tentang 4 Asaa dalam membina rumah tangga. 

 Asas utama dalam pembetukan diri, dan sesebuah keluarga semestinya perlu lah kepada penekanan kepada 3 ketul asas ini: A.S.A (aqidah, syariah, akhlak). Sebagai Muslim, ketiga ini haruslah dan wajib kot untuk difahami, dihayati, diamalkan dan di gunakan.

4 Asas yang saya nak kongsikan ini sebernanya dah ditahu umum... cumanya, kurang penekanan dan kesadaran oleh diri kiti sendiri. 4 ASAS ni sebernanya datang dari 3 Asas  (A.S.A) tu.

Apa dia 4 tu kak?

hah, ni kak nak habaq mai... singkatannya adalah TPHP. (Tujuan, Pemilihan, Hierarki & Pemautauan)


1. TUJUAN PERKAHWINAN
2. PEMILIHAN PASANGAN
3. HIERARKI CINTA
4. PEMANTAUAN DALAM RUMAH TANGGA.

APA DIA NIE 4 NIE? NAK TAU, TUNGGU YA!

Akan bersambung...........

^_^


(n.a.m.a ,291215,1400)

No comments:

Post a Comment

hamba ALLAH..

My photo
alor setar kedah, islam, Malaysia
i love ALLAH,Rasulullah..i love Islam n i love my family n all myfriends...