"Untuk melawati badai, kita harus terus berjalan bukan berhenti. Dan untuk terus berjalan ada dua hal yang terus kita bawa, iaitu KEYAKINAN & CINTA"

Epilog Seorang Hamba. Kehidupan ini memerlukan pengorbanan, waluapun pahit tetapi manisnya akan muncul di hadapan dan abadi di syurga.

Berbicara soal hati, hati memang sukar ditafsiri dan di jangka. Makanya, selalulah berbicara dengan hati bersama Pencipta, ALLAH SWT.


Friday, December 10, 2010

semangat hijrah...

assalamualaikum...alhamdulillah,syukur kpd Allah mmbr saya peluang untuk hidup...hari ni, pg sangat cerah dan sejuk..alhamdulillah..demam dah ok..just batuk ja..insyaAllah, jika kita bersabar ALLAH akn tolong kita..lg pun sakit itu dapat menghapuskn dosa2 kcl kita...sakit itu ujian dr NYA untuk menguji kita..kan?kan?
Alhamdulilah..i-care festival dah habes..seronok jaga gerai.dapat banyak pengalaman..wlpun kurang chat. p jugak..kos nak kutip pengalaman...n ia adalah 1 amanah...amanh kna la selesaikn..yg penting tanggungjwb..apbl kita d bri satu tggungjwb,kita kna laksanakn n buat yg t'rbaik...btoi?yes..I'M...
hmm...rindu sangat kat umah..bla la nk blk ni??Kedah..ooo kedah...i miss u...nk jmp mak  & abah..rasa dah setahun tak jmpa..=(...
rasa2yna ada tak org rindu kat saya??hehe...
baru2 ni kita baru ja sambut maal hijrah...so apa rasa??best sangat...kita org wat bca yasin n doa sama2 n do some tazkirah..thn baru,kita kena la psg plan baru...bila maal hijtah org kurng bg respon..bla new year..hmm tak usah la habaq...pnuh ja acara,program.. n bla.....bla..napa ya boleh jd macam ni??
apa sebab nya?kita ni ISLAM...tp napa orang ISLAM suka meraikn nem year...??
wyh?can anyone give me a reason??i think mayb they don't know..bla awal muharam,apa itu awal muharam,ape tu maal hijrah..@ tak pernah tahu yg ISLAM ni ada bulan tarikh sndr dalm islam?hmm..maybe..husnulzon la..tak baik sngka bkn2 kn..t dosa...hmm...
jok la kita pkr sama2 n jom kita buat transfomasi dlm our life..
semoga kita ni sama2 la dpt apa yg kita nak..buat perancangan n doa..bismillahhitawakkaltua'lalallah

No comments:

Post a Comment

hamba ALLAH..

My photo
alor setar kedah, islam, Malaysia
i love ALLAH,Rasulullah..i love Islam n i love my family n all myfriends...